Vormgevers

Aad de Koning en Menno Vissers van De Koning en Vissers architecten hebben een lastige bouwkundige opgave tot een goed einde gebracht: een winkel, drie woningen, een expositieruimte én ondersteunende horeca. Ruimten zijn met elkaar verbonden. Een buitenplaats is overdekt met een glazen kap. De nieuwe voorpui heeft door de materiaalkeuze een robuuste en markante uitstraling gekregen waardoor de wereld van Jansje opvalt in het gevelbeeld van de Grote Houtstraat. Aannemer Van Damme Bouw uit Nieuw – Vennep heeft samen met vele gespecialiseerde onderaannemers een bijzonder complex gerealiseerd.

Hugo Timmermans (Optic*) heeft als interieurarchitect de winkel een eigen gezicht gegeven. Een inzichtelijk en modern ontwerp, heldere vormen in combinatie met het gebruik van eerlijke materialen en mooie details. De zorgvuldige uitvoering was in goede handen bij interieurbouwer Intos uit Haarlem. De Nederlandse lichtfabrikant Lumiance heeft het project gesponsord door het leveren van een compleet lichtplan.

www.optic.nl
www.intos.nl
www.lumiance-lighting.com

Piet Hein Eek heeft speciaal voor Jansje de stoelen in de ondersteunende horeca ontworpen die door gehandicapten in Zambia zijn gemaakt. Hugo Timmermans heeft vervolgens, met gereedschap van de stichting Gered Gereedschap, vier maanden lang ter plaatste de gehandicapten onderricht en de productie van honderd stoelen begeleid.

www.mukwaoriginals.nl
www.pietheineek.nl
www.geredgereedschap.nl

Lex Reitsma heeft als grafisch ontwerper het bijzondere beeldmerk en alle drukwerk voor Jansje ontworpen in een eigenzinnige en direct herkenbare stijl.

www.lexreitsma.nl

Robert Zweegman is grafisch ontwerper en heeft De Gang en De Verdieping zorgvuldig typografisch verzorgd. Terughoudend, maar recht doende aan het hoog nagestreeefde tentoonstellingsprogramma. De openingstentoonstelling was gewijd aan recent werk van fotografe Viviane Sassen, winnares van de Prix de Rome 2007, de oudste kunstprijs van Nederland voor kunstenaars en architecten tot 35 jaar.

Werf3 heeft voor de Wereld van Jansje de nieuwe website en webshop gemaakt. Werf3 is gespecialiseerd in het bedenken van concepten voor communicatiemiddelen en het grafisch ontwerpen en produceren daarvan. Zowel voor print als voor web.

www.werf3.nl

Claudia Gravestijn gaf vorm aan de grafische aankleding van het winkelconcept en de verpakkingen van het eigen Jansje-label. In de ontwerpen worden teksten van haar hand gecombineerd met ontwapenende levensfilosofieën van de medewerkers van Jansje.

www.gravestijnontwerp.nl